Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VA

Důvěryhodnost, nezištnost a pracovitost politika je velmi důležitá, nespočívá v proklamacích, ale ve skutcích, které má za sebou. Zodpovědná solidarita společnosti je také velmi důležitá, ale jsou tu i jiné úkoly pro politiky. Třeba podpora vzdělání, podpora ekonomiky a s ní spojená co největší zaměstnanost a vytváření dalších předpokladů pro to, aby lidé mohli žít plnohodnotným životem.:-)

1 0
možnosti
TL

Ano, spějeme k předčasným volbám. Je to férové řešení této situace, která nicméně dozrála do tohoto stavu vinou těch, co se měli starat o veřejný zájem a zajímali se pouze o svůj vlastní. Volby nám dají šanci přestavět politiku z hlavy na nohy, ale je otázka, zda voliči této možnosti využijí, nebo opět sednou na lep mediální manipulaci a populistickým trikům.

1 0
možnosti
MR

Zřejmě to bude opět ode zdi ke zdi, jako za premiérů Topolánka, Paroubka, Grosse... Zkrátka zde je vidět fiasko snahy zavést do posttotalitní země politický systém, jež žádá zkušenost z hodnot společnosti a občanskou zodpovědnost a aktivní přístup. Osobně se ptám jestli po těchto lekcích, není načase vyvolat diskusi jak řešit správu země, která nemá kontinuální zkušenost a návyky s demokracii a pořád podvědomě sklouzává do chování v minulém režimu, nemluvit do politiky ... . Polistopadové politické strany zde nemusely bojovat za hodnoty pravice a levice, hodnoty státu v krizích, jsou jen úředníci, jež těží z aktuální poptávky a z toho co tu ještě zbylo ... . Politické strany by se měly dostat více pod vliv občanů v rámci volebního období, nejen o volbách. Poslanec by byl volen podle programu strany a odpovědný straně, ale taky místu svého bydliště, které by mělo právo veta, vystavit žlutou kartu, nebo rovnou poslance odvolat... . Poslanec by měl odpovědnost volebnímu místu, jež by následně delegovalo podle určitého algoritmu skupinu lidí, jež by "dohlížela" na  chování poslance. Tím by se zabránilo  tomu děsu kolem 101 a  ... . Dnes je zde evidentní odtržení vrcholné politiky od členské základy.

0 0
možnosti
  • Počet článků 17
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1234x
Jan Kasal je emeritní poslanec.

Seznam rubrik