Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Důvěryhodnost, nezištnost a pracovitost politika je velmi důležitá, nespočívá v proklamacích, ale ve skutcích, které má za sebou. Zodpovědná solidarita společnosti je také velmi důležitá, ale jsou tu i jiné úkoly pro politiky. Třeba podpora vzdělání, podpora ekonomiky a s ní spojená co největší zaměstnanost a vytváření dalších předpokladů pro to, aby lidé mohli žít plnohodnotným životem.:-)

1 0
možnosti

Ano, spějeme k předčasným volbám. Je to férové řešení této situace, která nicméně dozrála do tohoto stavu vinou těch, co se měli starat o veřejný zájem a zajímali se pouze o svůj vlastní. Volby nám dají šanci přestavět politiku z hlavy na nohy, ale je otázka, zda voliči této možnosti využijí, nebo opět sednou na lep mediální manipulaci a populistickým trikům.

1 0
možnosti

Zřejmě to bude opět ode zdi ke zdi, jako za premiérů Topolánka, Paroubka, Grosse... Zkrátka zde je vidět fiasko snahy zavést do posttotalitní země politický systém, jež žádá zkušenost z hodnot společnosti a občanskou zodpovědnost a aktivní přístup. Osobně se ptám jestli po těchto lekcích, není načase vyvolat diskusi jak řešit správu země, která nemá kontinuální zkušenost a návyky s demokracii a pořád podvědomě sklouzává do chování v minulém režimu, nemluvit do politiky ... . Polistopadové politické strany zde nemusely bojovat za hodnoty pravice a levice, hodnoty státu v krizích, jsou jen úředníci, jež těží z aktuální poptávky a z toho co tu ještě zbylo ... . Politické strany by se měly dostat více pod vliv občanů v rámci volebního období, nejen o volbách. Poslanec by byl volen podle programu strany a odpovědný straně, ale taky místu svého bydliště, které by mělo právo veta, vystavit žlutou kartu, nebo rovnou poslance odvolat... . Poslanec by měl odpovědnost volebnímu místu, jež by následně delegovalo podle určitého algoritmu skupinu lidí, jež by "dohlížela" na  chování poslance. Tím by se zabránilo  tomu děsu kolem 101 a  ... . Dnes je zde evidentní odtržení vrcholné politiky od členské základy.

0 0
možnosti
  • Počet článků 17
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1234x
Jan Kasal je emeritní poslanec.

Seznam rubrik