Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PH

petrph

26. 11. 2009 8:56
komise parlamentu ne ale

Apel na ministra vnitra, aby tuto záležitost vyšetřila policie, a podával (třeba průběžně) informace o průběhu vyšetřování, ano.

Takhle to vypadá, že jedna půlka podvodníků (samotní pracovníci plzeňské fakulty) vyšetřuje druhou polovinu podvodníků (absolventů) , kteřím sami vydali podvodně a v rozporu se zákonem vysokoškolské diplomy...Jaké se asi očekávají výsledky???

0 0
možnosti

vodní želva

26. 11. 2009 11:13
Re: komise parlamentu ne ale

podávat informace o průběhu vyšetřování, tak to ani omylem. Není pro policii nic horšího, než když se veřejně propírají údaje z otevřených spisů. Je pravda, že dost často za to mohou policisté sami, ale chudák takový vyšetřovatel, který zjistí, že dokumenty, které podléhají nějakému stupni utajení, jsou najednou v novinách. Většinou to končí tak, že ten případ vyšumí do ztracena. 

0 0
možnosti
OU

26. 11. 2009 8:46
Uživatel požádal o vymazání
0 0
možnosti
MB

buxus

26. 11. 2009 8:46
Tak to souhlasím

U nás žádná směnovní komise poslanců ještě nic nevyřešila. V daném případě by pak měli politici pomocí tím, že budou dbát, aby na polici a další orgány nebyly vyvíjeny žádné tlaky. Až se věc vyšetří, měli by poslanci upravit příslušné zákony tak, aby byly jasně konkretizovány osoby, které odpovídají za pořádek a evidenci podkladů při vydávání veřejných listin (jako jsou vysokoškolské diplomy) a byl jasně stanoven jejich tvrdý postih, pokud své povinnosti zanedbají a pravomoce zneužijí. Na škodu by také nebylo upřesnit, jaké listiny musí absolvent školy archivovat a jakým způsobem musí prokazovat zpětně své vzdělání a jaké jsou v tomto směru povinnosti školy.

0 0
možnosti
  • Počet článků 17
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1234x
Jan Kasal je emeritní poslanec.

Seznam rubrik